25/6/11

Ένα σημαντικό μυθιστόρημα που προσφέρεται για ομαδικές συζητήσεις με παιδιά

Γράφει η Μαρίζα Ντεκάστρο |  «Βιβλιοδρόμιο», Τα Νέα,
Σάββατο 25 Ιουνίου 2011 »»
Άννα Μερτζάνη
Έχω δικαίωμα να πω μια ιστορία;
Εικ. Ίρις Σαμαρτζή
Απόπειρα

Τι είναι δικαίωμα; Όλοι έχουμε δικαιώματα ακόμα κι αν είμαστε μικροί; Ποιος ορίζει τα δικαιώματα; Τι γίνεται αν κάποιος δεν συμφωνεί με τα δικαιώματα των άλλων; Πώς λύνονται οι συγκρούσεις; Ενας διαγωνισμός στην καλοκαιρινή κατασκήνωση οδήγησε μια παρέα παιδιών να καταλάβει τις βασικές αρχές της κοινωνίας μας. Ένα σημαντικό μυθιστόρημα που προσφέρεται για ομαδικές συζητήσεις με παιδιά.

16/6/11

Έχω δικαίωμα να πω μια ιστορία; στο art4fun

ART4FUNΤο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης art4fun (Ολύμπου 25, Χαλάνδρι, 125 34) φιλοξενεί τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011, στις 7 το απόγευμα, το παιδικό
μυθιστόρημα της Άννας Μερτζάνη, Έχω δικαίωμα να πω μια ιστορία;

Θα μιλήσει η συγγραφέας Άννα Μερτζάνη, εκπαιδευτικός.

Θα ακολουθήσει πενθήμερο σεμινάριο (21 έως 25 Ιουνίου) της κ. Άννας Μερτζάνη με δραστηριότητες για παιδιά 8 χρονών και άνω βασισμένες πάνω στη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού και τις έννοιες που περιλαμβάνονται στο βιβλίο.
Τα σεμινάρια θα ξεκινούν κάθε μέρα στις 7 το απόγευμα και θα τελειώνουν στις 9 το βράδυ.

7/6/11

Έχω δικαίωμα να πω μια ιστορία; (σκετς)

Σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαραβέλια

Από την παρουσίαση του βιβλίου της Άννας Μερτζάνη Έχω δικαίωμα να πω μια ιστορία; (Απόπειρα 2011) στο βιβλιοπωλείο Ιανός (Αθήνα, 28 Μαΐου 2011). Παίζουν οι Παναγιώτης Μπουρλέσας, Βερόνικα Δαβάκη, Αντιγόνη Δούμου, Έλλη Μητροπούλου και Αυγουστίνος Κούμουλος.